Zilver voor Rick Sonnema bij de Internationaler WW-Cup

Gisteren stond voor 4 selectieleden van karate-do academie Itosu de internationaler WW cup op het programma in het Duitse Puderbach.
Demi schoenmakers, Eva van der Velden, Jesse Smeets en Rick Sonnema kwamen in actie.

De senioren categorie heren waar Jesse en Rick aan deelnamen was als eerste aan de beurt. Waar Rick de eerste ronde was vrijgeloot moest Jesse helaas zijn meerdere erkennen in zijn Duitse tegenstander. Helaas voor Jesse haalde zijn tegenstander de finale niet waardoor hij geen herkansing had.
Na de eerste ronde vrij te zijn wist Rick zijn tweede en derde ronde winnend af te sluiten en stond zo in de poulefinale. Toen Rick ook deze winnend wist af te sluiten stond hij voor het tweede jaar op rij in de finale. Deze verloor Rick helaas nipt met 3-2 waardoor er voor hem een 2e plaats was.

Eva van der Velden was ondertussen bezig met haar senioren categorie vrouwen. Helaas verloor Eva haar eerste ronde. Doordat haar tegenstandster de finale bereikte had ze recht op herkansing. Ook deze verloor ze helaas.

Vervolgens was het de beurt aan Demi Schoenmakers. Demi die in de eerste ronde was vrijgeloot draaide een sterke kata en ging na een balansfout zo goed door dat ze toch nog een vlag kreeg! Helaas was dit niet genoeg voor de overwinning en was er ook geen herkansing voor Demi.

Vervolgens hadden Jesse en Eva nog de categorie 16/17 jaar om aan deel te nemen.
Jesse verloor zijn eerste ronde van de uiteindelijke finalist waardoor hij recht had op herkansing, helaas verloor hij ook deze partij.
Eva won bij de meiden 16/17 haar tweede ronde nadat in de eerste ronde haar tegenstandster niet was komen opdagen.
In de herkansing verloor Eva helaas net voor de 3e plek.

Alle 4 de karateka’s hebben goede progressie laten zien op dit internationaal goed bezette toernooi.
Rick gefeliciteerd met het zilver namens karate-do academie Itosu.