Zilver en 3x brons op het NK karate

Vandaag stond het NK -21 jaar in Zoetermeer op het programma.

Als eerste in de ochtend was Benaya Bagdja aan de beurt. In de eerste ronde verloor hij helaas nipt met 3-2 van de winnaar van vorig jaar. Zijn tegenstander haalde gelukkig de finale, wat een herkansing betekende voor Benaya. Door in de herkansing zichzelf goed te herpakken en meerdere rondes overtuigend te winnen kwam hij overtuigend tot een 3e plaats!

Als tweede mocht Eva de tatami betreden. Vlak voor haar eerste partij had ze een bloedneus maar wist desondanks overtuigend te winnen. In de halve finale verloor ze helaas nipt van de finaliste waardoor ze zich mocht opmaken voor een strijd om de derde plaats. Ook hierin wist Eva overtuigend te winnen en won ook Eva een derde plaats.

Jesse Smeets deed mee in de categorie 16/17 jaar. Na de eerste ronde overtuigend te winnen moest hij in de halve finale zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. In de strijd om het brons herpakte Jesse zich en eindigde Jesse, net als Eva en Benaya de dag met een bronzen medaille.

Als laatste was het de beurt aan Rick Sonnema. Voor de laatste keer deed hij mee in de categorie -21 jaar. Na 2 jaar op rij Nederlands kampioen te zijn geweest moest hij dit jaar, na het overtuigend met 5-0 winnen van de voorronde, door een nipt 3-2 verlies in de finale helaas genoegen nemen met een 2e plaats.

Een mooi resultaat voor Karate-do academie Itosu, waarbij ook Mandy van Vugt en Demi schoenmakers zich goed hebben ingezet maar dit helaas niet beloond zagen in de vorm van een medaille.

Rick, Jesse, Eva en Benaya van harte gefeliciteerd namens Karate-do Academie Itosu.