Vier podiumplaatsen ONJK te Almere en één Internationale podiumplaats in Budapest voor Karateka`s Itosu.

Vandaag stond het ONJK in Almere op de karate agenda voor 5 leden van Itosu.
Benaya Bagdja, Mandy van Vugt, Demi Schoenmakers, Eva van der Velden en Jesse Smeets deden voor Itosu mee. Benaya en Mandy mochten om 10:00 uur vanochtend de spits afbijten. Benaya wist al zijn partijen met winst af te sluiten en werd hierdoor welverdiend eerste.
Mandy begon sterk maar verloor net voor de finale en kwam hierdoor in de herkansing waar ze zich mooi terug vocht en met een bronzen plak naar huis ging. Ook voor Eva was de start goed maar helaas kwam ze net te kort voor de finale. Maar voor het brons liet Eva zien dat ze het wel degelijk in zich had, won haar partij en werd derde. Jesse verloor in de finale nipt met 2 tiende punt waardoor hij genoegen moest nemen met het zilver. Voor Demi was het een zware dag, na een sterk begin verloor ze net de poule finale en in de herkansing verloor ze ook nog voor het brons waardoor ze net naast een podiumplaats greep.

Ook Rick Sonnema had dit weekend een wedstrijd voor de Senioren, maar hiervoor is hij afgereisd naar Hongarije om deel te nemen aan de Budapest open. Hier streden meer dan 1800 deelnemers voor een podiumplaats, voor veel landen was dit dan ook een meetmoment voor het EK/WK.

Rick begon de dag goed door zijn eerste drie partijen overtuigend te winnen. Maar helaas verloor hij de poule finale van een karateka van het nationaal team van Slovenië. Rick ging naar de herkansingen waar hij het nationaal teamlid van Zweden met 5-0 wist te verslaan. Hier door kon Rick het brons mee naar Nederland nemen.

Iedereen van harte gefeliciteerd met deze mooie prestaties.