Vier maal goud bij Open Westbrabantse Kampioenschappen

Gisteren vertrokken vier karateka`s van de selectie van Karate-do Academie Itosu naar Roosendaal om deel te nemen aan de Open Westbrabantse Kampioenschappen.

Als eerste was Mandy van Vught aan de beurt in de categorie meisjes 10/11/12 jaar. Mandy, die pas net een paar dagen geleden 10 jaar is geworden, liet een prima kata zien. Helaas verloor zij haar eerste ronde nipt en doordat haar tegenstander de volgende ronde verloor, had ze geen recht op een herkansing.
Als tweede moest Eva van der Velden aantreden in de categorie meisjes 16/17 jaar. Zij won al haar wedstrijden en wist zo het goud mee naar huis te nemen. In de tussentijd was ook de poule van Jesse Smeets, jongens 16/17 jaar, van start gegaan. Ook Jesse won al zijn rondes, dus ook voor Jesse was er goud. Tot slot slaagde ook Rick Sonnema er in zijn heren categorie heren 18+ in om al zijn wedstrijden te winnen.

’s Middags mocht Rick ook nog aantreden bij TOtaal Kata. Bij deze nieuwe wedstrijdvorm wordt met stoot/schop kussens bekeken wie de beste techniek in huis heeft en wie de meeste impact kan geven op de kussens. Daarna wordt er een kata getoond. Degene die beide onderdelen het beste afsluit wint. Rick wist ook hierbij al zijn partijen winnend af te sluitend en het goud mee naar huis te nemen.

Karate-do Academie Itosu is trots op de mooie resultaten en feliciteert haar leden met de behaalde resultaten.