Demi Schoenmakers en Mandy van Vugt goed gepresteerd op Vanentoernooi Zuid

Vandaag waren Demi Schoenmakers, Mandy van Vugt en coach Richard van Vugt al vroeg vertrokken voor het de eerste Vanentoernooi Zuid van dit jaar. Dit vond dit keer niet plaats in Oisterwijk of Tilburg, maar in Goirle.

Om 09.15 uur moest er aangemeld worden, en daarna was er nog drie kwartier tijd voor de warming up. Om 10.00 uur precies begon het toernooi, Mandy moest als eerste starten in de categorie 8 t/m 10 jaar groene band en draaide voor de eerste keer Heian Godan. Ze wist hiermee overtuigend te winnen met alle vlaggen. Ook de andere 3 partijen won ze met volle overtuiging, en haar maximale inzet werd ook maximaal beloond met het volle aantal punten dat ze kon halen.

Iets later in de ochtend was Demi Schoenmakers aan de beurt. Doordat er een meisje extra aan de poule was toegevoegd moest Demi niet vier keer maar vijf keer draaien. Demi liep twee keer Kanku Dai en drie keer Heian Godan. Ze won 4 keer overtuigend en één partij verloor ze nipt. Voor haar laatste punten en de beker had Demi nog 10 punten nodig en ze haalde er 100, dus meer dan genoeg.

Het was weer een leuk en leerzaam toernooi met zeer goede resultaten door beide dames.
Namens Itosu beide van harte gefeliciteerd!