Topprestaties karateka’s Itosu tijdens NK Kata -21

Al onze deelnemers hebben vandaag alles uit de kast gehaald om een zo hoog mogelijke podiumplaats te bemachtigen. Helaas voor Mink Klein, Baran Dönmez, Mandy van Vugt en Sven Gevers was er vandaag geen podiumplaats zij verloren alle drie in de eerste ronde en hadden geen herkansing meer. Zuur was het voor Renske Voets zij drong door tot aan de herkansingen maar verloor helaas voor de derde plaats en moest genoegen nemen met een vijfde plek.
In de categorie meisjes 10/11 jaar was er dubbel succes, verdeeld over twee poules vanwege het aantal deelnemers werden Zoë Freeth en Demi Schoenmakers beide 1e in hun poule en moesten uiteindelijk tegen elkaar voor de eerste en tweede plaats. Demi Schoenmakers was hierin net een stukje sterker en is dus Nederlands Kampioen Kata in haar categorie en Zoë werd verdient tweede.
Bij de Meisjes 14/15 jaar drong Eva van der Velden door tot de finale maar wist helaas niet het laatste treetje te pakken en voor haar was zilver het hoogst haalbare vandaag.
In de categorie -21 was er ook een dubbel succes te vieren Gilano van Drunen bereikte als eerste de finale en moest het opnemen tegen zijn clubgenoot Rick Sonnema die ook al zijn partijen winnnend had afgesloten. Helaas voor Gilano was Rick in de finale te sterk en Rick mag zich nu Nederlands Kampioen noemen.
Het laatste succes was verrassend, dit was een zilveren plak voor Rick Sonnema op het onderdeel Kumite heren -84 kg -21 jaar voor Rick de eerste maal dat hij hieraan meedeed.
Trots zijn we als Itosu op alle deelnemers die vandaag zo hard hun best hebben gedaan en het is mooi om twee Itosu finales te hebben.