Geschiedenis

Karate-do Academie Itosu is in 1989 opgericht door Gerrie van Tilburg en officieel als Shotokan Karate school ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Karate-do Bond Nederland (KBN). In 1989 startte Karate-do Academie Itosu onder leiding van Karateleraar Gerrie van Tilburg voor het eerst met karatelessen in Waalwijk. Dat jaar werd afgesloten met een zevental leden. Anno 2015 telt de stichting een gemiddeld ledental van 80 leden, waarvan nog diverse leden vanaf het begin trainen onder leiding van Gerrie van Tilburg.

Trainer Gerrie van Tilburg die zelf al vanaf 1977 Karate beoefent is in het bezit van een 6e Dan en heeft sinds zijn start van het Karate een lijfspreuk die luidt als volgt:

Karate beoefenen betekent een lange weg afleggen, die nooit ten einde raakt, waarbij het wijs is om niet hard te lopen, maar wel dwaas om onderweg te stoppen.

 

In September 2009 bestond Karate-do Academie Itosu 20 jaar. Dit jaar ging de boeken in als een topjaar. Want naast de Dangraden van Gerrie (6e Dan), moeder Caroliene en broer Xander (2e Dan) slaagde de veertienjarige Myrthe van Tilburg als vierde van de familie voor de zwarte band (1e Dan).

 

In 2009 reisde Gerrie af naar Zuid-Afrika om in Durban aan de Wereldkampioenschappen WJKA mee te doen. Gerrie behaalde op zowel het onderdeel Kata als Kumite bij de veteranen de Wereldtitel.