Funakoshi Cup 2017

Vandaag zijn we afgereisd naar Alkmaar voor de jaarlijkse Funakoshi Cup.
Voor Itosu deden Demi Schoenmakers, Mandy van Vugt, Eva van der Velden, Renske Voets en Rick Voets mee. Demi moest de spits afbijten en deed dit met volle overtuiging. Demi behaalde in categorie 5 jongens/meisjes 10/11 jaar blauw en hoger een welverdiende 1e plaats.
Mandy van Vugt verloor in categorie 3 groen en hoger haar 1e partij maar vocht zichzelf knap terug in de herkansing waar ze nog twee partijen wist te winnen. Helaas verloor ze net voor de derde plaats en werd welverdiend 5e.
Eva van der Velden, die ook een mindere 1e ronde draaide wist in de herkansingen wel al haar partijen te winnen en zij veroverde hierdoor het brons in de categorie cadetten meisjes, wat tevens een meetmoment was voor de KBN selectie.
Renske Voets verloor haar eerste partij en in de herkansingen verloor ze net voor de 3e plaats waar door ook zij een 5e plaats behaalde, in de categorie meisjes junioren. Rick Voets verloor de eerste ronde en kwam niet meer in aanmerking voor herkansing.
Naast al onze eigen deelnemers van Itosu was ook Jesse Smeets van Van Gils Sport aanwezig. Hij traint al geruime tijd bij ons op de donderdag in de wedstrijdgroep en Jesse werd in de categorie cadetten jongens tweede, en bij de heren +16 derde.

Namens Karate-do Academie Itosu van harte gefeliciteerd allemaal en goed gewerkt.
Volgende week op naar Buitenveldert.