4 Maal goud en 2 maal brons voor Karate-do Academie Itosu in België

Vandaag stond voor 4 van onze karateka’s in het Belgische Ninove de Maitoshi Kachi Trophy op het programma.

Rick Sonnema opende in de open categorie met 2 byes waardoor hij gelijk in de halve finale begon. Deze won Rick overtuigend met 5-0 en later in de ochtend stond de finale op het programma, ook deze won Rick overtuigend met 5-0. En in de categorie 18+ heren wist Rick overtuigend de finale te bereiken. Na alle voorrondes met 5-0 te winnen wist Rick deze ook wederom met 5-0 te winnen waardoor Rick met twee mooie 1e plaatsen naar huis ging.

Eva van der Velden deed mee in de categorie 16/17 jaar en de open categorie dames. Bij de open categorie wist Eva overtuigend de finale te bereiken door al haar voorrondes winnend af te sluiten. Ook de finale werd gewonnen wat ook voor Eva een mooie 1e plaats opleverde.
In de categorie 16/17 verloor Eva helaas in haar eerste ronde, maar doordat haar tegenstander de finale behaalde mocht Eva in de herkansing terug komen en dit leverde haar echter wel een 3e plaats op.

Mandy van Vugt was goed in vorm bij de categorie meisjes 10/11 jaar. Na 1 partij overtuigend winnend af te sluiten verloor ze helaas haar 2e partij van de uiteindelijke winnaar waardoor ze in de herkansing terug mocht komen. In de herkansing wist Mandy 2 partijen overtuigend te winnen waardoor zij het brons de (derde plaats) mee naar huis mocht nemen. 

Benaya Bagdja deed mee in de categorie jongens 10/11 jaar. Benaya had 4 voorrondes nodig om de finale te bereiken, Benaya wist deze overtuigend in winst om te zetten en mocht zich opmaken voor de finale. Ook in de finale liet Benaya zijn goede vorm zien en won hij overtuigend de 1e plaats.

Rick, Eva, Mandy en Benaya van harte gefeliciteerd namens karate-do academie Itosu.