3 Maal Brons bij Province de Liège

Vandaag stond voor onze selectieleden de internationale de Province de Liége op het programma.
Rick Sonnema behaalde hier 2 maal het brons en Eva van der Velden 1 maal brons.

In de ochtend was als eerste Mandy van Vugt aan de beurt voor Itosu. Helaas verloor ze haar eerste ronde en had ze geen herkansing.

Ook Benaya Bagdja was al vroeg aan de beurt en in de eerste ronde won hij van België. Daarna verloor hij helaas in de tweede ronde van Indonesië. In de herkansing verloor hij nogmaals waardoor er geen podiumplaats in zat vandaag en Benaya genoegen moest nemen met een 5e plaats. 

Demi Schoenmakers mocht in de eerste ronde aantreden tegen Luxemburg maar zij verloor haar eerste partij en had geen recht op een herkansing omdat haar tegenstander nadien ook verloor.

Jesse Smeets kwam uit in de categorie -18 en de senioren heren. Bij de -18 jaar verloor Jesse de eerste ronde en had hij geen herkansing. In de senioren categorie wist hij door te dringen tot de bronzen finale maar moest hier zijn meerdere erkennen en eindigde met een 5e plaats. 

Eva van der velden kwam ook uit in de categorie -18 en senioren dames.
Bij de -18 won ze haar eerste ronde van België. De tweede ronde verloor ze helaas van Frankrijk. In de herkansing wist Eva door te dringen tot de bronzen finale en wist deze te winnen en zo een mooie beker mee naar huis te nemen.
Bij de senioren had Eva in de eerste ronde bye. Tegen Duitsland won ze haar tweede partij. Ook de derde partij won ze maar bij de vierde partij ging het helaas mis tegen Frankrijk. Opnieuw kwam Eva in de herkansing maar verloor ze hier om de 3e plaats waardoor ze genoegen moest nemen met een 5e plaats. 


Rick Sonnema kwam uit in de categorie -21 en senioren heren.
In de -21 had Rick een bye en won overtuigend met 5-0 zijn tweede ronde van Frankrijk. In de halve finale verloor Rick zeer nipt met 3 tegen 2 van Indonesië. Rick had wel een herkansing en wist door een overtuigende winstpartij op de Europees kampioen junioren een 3e plek te bemachtigen.
Bij de senioren verloor Rick zijn eerste partij nipt van Luxemburg. Gelukkig haalde zijn tegenstander de finale waardoor Rick weer herkansing had. Hierin rekende hij overtuigend af met Engeland en België waardoor hij weer in de bronzen finale stond. Opnieuw mocht Rick het opnemen tegen de Europees kampioen junioren en wederom wist hij overtuigend met 4-1 te winnen. Waardoor Rick de dag eindigt met 2 maal brons. 

Eva en Rick van harte gefeliciteerd met de prijzen. Ook de rest heeft een goede prestatie neergezet en kan met een positief gevoel het NK tegemoet zien.