17e plaats op Europees kampioenschap senioren voor Rick Sonnema

Voor Rick Sonnema stond afgelopen donderdag zijn eerste Europees Kampioenschap bij de senioren op het programma. Donderdagavond kwam de loting online en Rick zat in een zware poule met onder andere Turkije(finalist) en Duitsland (bronzen finale) maar er waren zeker mogelijkheden.

Onze 21-jarige karateka draaide een mooie Goju shio sho en kreeg een goede waardering van de juryleden. Heel lang hield Rick zijn 3e plaats in de poule vast. Doordat Montenegro, Duitsland en Rusland hoger scoorde kwam Rick op een 4e plaats terecht. Turkije was als laatste aan de beurt in de poule, en deze kreeg de hoogste score in de poule waardoor Rick van de 4e naar de 5e plaats werd verwezen. Een 5e plaats in de poule betekende helaas geen tweede ronde.
Uiteindelijk eindige Rick als 17e van Europa bij de senioren. Een mooi resultaat voor de eerste keer bij de senioren en een stap in de goede richting.

Een mooie en fijne ervaring rijker en een mooie tijd met alle andere sporters die deel namen aan het EK. Een goede teamspirit is er onderling in alle facetten. Met dank aan de KBN, bondscoaches van zowel kata als kumite en mede sporters.